מתכון

בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים

לא מדובר כאן בסתם עוד בראוניז - הקינוח המושלם הזה נטול קמח, נטול מוצרי חלב ומלא בשוקולד וקוקוס

18,020 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים. צילום: בועז לביא
בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים. צילום: בועז לביא

מאפה שוקולדי עשיר ובו מסתתרים ארבעה מוצרי קוקוס: שילוב של קרם ושמן קוקוס מחליף את החמאה המסורתית, קמח קוקוס נותן למאפה יציבות במקום קמח רגיל, ומעל העוגה יוצקים גנאש משוקולד וקרם קוקוס ומעטרים בשבבי קוקוס. חגיגה אמיתית לאוהבי הקוקוס והשוקולד.

תבנית בגודל 20X20 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבראוניז

לציפוי

אופן ההכנה

לבראוניז

1

טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים לאבקה במעבד מזון (לחלופין, אפשר להשתמש באבקת סוכר ובשקדים טחונים בכמויות זהות).

2

ממסים את השוקולד, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.

3

מערבבים אל התערובת את הביצים, זו אחר זו, ואת קמח הקוקוס.

4

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, עד שתערובת תופחת ומתחילה להתבקע.

5

עדיף להוציא את הבראוניז מהתנור רגע לפני שהוא מוכן כדי שיישאר רך ועשיר. מצננים.

לציפוי

6

ממסים את השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה. מצננים.

7

יוצקים את הציפוי על הבראוניז, מעטרים בשבבי קוקוס, חותכים לריבועים ומגישים.

8

הבראוניז נשמר במקרר במשך 4־5 ימים.