במקום לטגן את אטריות הקדאיף בתועפות חמאה, מערבבים אותן עם שמנת וביצים ושולחים לתנור – התוצאה מענגת ופריכה לא פחות מהכנאפה המוכרת.
גבינת מנצג'ו ותיבול של דובדבני אמרנה וטימין מאזנים את המתיקות ומעניקים למאפה טעם מתוחכם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתאנים מקורמלות:
לסירופ דבש:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית.
2
בקערה מערבבים את השמנת, סוכר, ביצה וגבינת המנצ'גו לתערובת אחידה.
3
מוסיפים את שערות הקדאיף ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית. מסדרים את הדובדבנים מעל תערובת הקדאיף ואופים 30-25 דקות עד שהקדאיף מזהיב מעט. מעלים את החום ל-220 מעלות וממשיכים לאפות 5 דקות עד שהקדאיף מקבל צבע זהוב עמוק.
בזמן שהקדאיף בתנור מכינים שאר המרכיבים:
4
מחממים את הדבש והטימין בסיר קטן כחצי דקה עד שהדבש הופך לנוזלי וסופח את טעמי הטימין.
5
מברישים את התאנים החתוכות בשמן זית, זורים סוכר וצולים על מחבת פסים או בתנור החם עד שהסוכר מתקרמל.
6
מיד התום האפייה, מזלפים מעל המאפה החם את סירופ הדבש ומסדרים את התאנים. מגררים עוד מעט מנצ'גו מעל כל המאפה. מגישים מיד, רצוי עם תוספת גלידת וניל.