מתכון

בריוש ממולא ריקוטה, מסקרפונה ותאנים

המאפה המתוק מהמטבח הצרפתי בגרסה מטריפה ממולא גבינות ותאנים

6,522 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
בריוש ממולא ריקוטה, מסקרפונה ותאנים של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי
בריוש ממולא ריקוטה, מסקרפונה ותאנים של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריוש

למלית ריקוטה, מסקרפונה ותאנים

לציפוי

אופן ההכנה

בריוש:

1

מערבבים את החלב, הסוכר והביצים במיקסר בוו לישה עד קבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים ולשים כמה דקות.

3

מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה (חשוב שהבצק לא יתחמם מעל 24־25 מעלות).

4

עוטפים בניילון (בצורה רפויה) ומתפיחים להכפלת הנפח, מוציאים את האוויר ומקררים לילה במקרר.

5

מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 40 גר' כל אחד ומשטחים מעט.

מלית:

6

מערבבים את חומרי המלית, מלבד התאנים, עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת הבריוש:

7

ממלאים כל עיגול במילוי ומניחים תאנה במרכז, סוגרים את הבצק מעל המלית ומכדררים לכדור.

8

מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כ-30 דקות.

9

מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מעל. אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות.