החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבריוש
למלית ריקוטה, מסקרפונה ותאנים
לציפוי
אופן ההכנה
בריוש:
1
מערבבים את החלב, הסוכר והביצים במיקסר בוו לישה עד קבלת תערובת אחידה.
2
מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים ולשים כמה דקות.
3
מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה (חשוב שהבצק לא יתחמם מעל 24־25 מעלות).
4
עוטפים בניילון (בצורה רפויה) ומתפיחים להכפלת הנפח, מוציאים את האוויר ומקררים לילה במקרר.
5
מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 40 גר' כל אחד ומשטחים מעט.
מלית:
6
מערבבים את חומרי המלית, מלבד התאנים, עד קבלת תערובת אחידה.
הרכבת הבריוש:
7
ממלאים כל עיגול במילוי ומניחים תאנה במרכז, סוגרים את הבצק מעל המלית ומכדררים לכדור.
8
מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כ-30 דקות.
9
מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מעל. אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות.