מתכון

גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה

פאי בעיצוב חופשי, עשוי מבצק מבושם בקינמון ובאגוז מוסקט וממולא בערימת אגסים ויהלומי ג׳ינג׳ר מסוכר

3,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הפאי במיטבו כשהוא חם בליווי קרם צחור ולימוני. אם מכינים מראש, שומרים בקירור ומחממים קלות.

מאפה בקוטר 20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית אגסים וג׳ינג׳ר

לפיזור על הבצק

לקרם מסקרפונה-יוגורט לימוני

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, סוכר, מלח, קינמון ומוסקט בקערת מעבד מזון ומערבלים כמה שניות. מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק. משטחים את הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את מלית האגסים

2

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

מכינים את הקרם

3

שמים בקערה את כל החומרים לקרם ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

4

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מרכיבים את הגאלט, אופים ומגישים

5

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעיגול בקוטר 25 ס"מ ועובי 5-3 מ"מ. מעבירים עם הנייר לתבנית אפייה ומסירים את הנייר העליון.

6

מסדרים את המלית במרכז עיגול הבצק, כך שיישארו שוליים של כ- 5 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק מעל המלית בקפלים מרושלים, כך שמרכז הגאלט נשאר פתוח. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. מפזרים סוכר לבן, קינמון וגבישי סוכר.

7

אופים כ- 30 דקות עד שהגאלט מזהיב והאגסים נצרבים. בודקים שתחתית הגאלט אפויה גם היא: מרימים בזהירות את הגאלט ובודקים. מצננים קלות. מעבירים את הגאלט עם הנייר לצלחת הגשה ושולפים בזהירות את הנייר.

8

מגישים חם לצד הקרם הצונן.