מתכון

גספצ'ו ענבים עם טרטר דג

בקיץ טרטר אינטיאס או לוקוס הולך נהדר עם ענבים ירוקים מתוקים, שהופכים לבסיס של מרק גספצ'ו קר ופרשי

19,797 בשלנים התעניינו במתכון זה
גספצ'ו ענבים עם טרטר דג של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
גספצ'ו ענבים עם טרטר דג של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

כל השנה מנסים בקלארו לשדך ירקות ופירות עונתיים לדגים נאים. בקיץ טרטר אינטיאס או לוקוס הולך נהדר עם ענבים ירוקים מתוקים, שהופכים לבסיס של מרק גספצ'ו קר ופרשי. טבעונים יכולים לוותר על הטרטר ולקבל מנה ראשונה נהדרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגספצ'ו

לטרטר דג

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הגספצ'ו

1

טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המרק, למעט שמן הזית, במשך 2 דקות, עד קבלת תערובת במרקם חלק. מוסיפים שמן זית וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שהוא נטמע בתערובת.

2

מסננים את הגספצ'ו לקערה (חשוב ללחוץ עם כף עד מיצוי כל הנוזלים), עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה (עד יומיים).

מכינים את הטרטר

3

קוצצים דג לקוביות של 1/2 סנטימטר ומעבירים לקערה. מוסיפים ענבים, מלפפון, עלי נענע, צ'ילי, בצל, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד ההגשה.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

מניחים את הטרטר במרכז צלחת הגשה, יוצקים סביבו את המרק הקר (מומלץ להוסיף קוביית קרח), מפזרים ענבים ופקוס ומגישים.

גיוונים

  • אפשר להחליף את האינטיאס או הלוקוס בבורי או כל דג אחר שאוהבים.
  • לגרסה טבעונית: מגישים את הגספצ'ו ללא טרטר דג.