מתכון

גראטן שורשים בקרם קשיו ולימון כבוש

תוספת מרעננת בעלת טעמים יוצאי דופן, שמבוססת על השורשים הטריים של החורף

14,735 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
גראטן שורשים בקרם קשיו ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
גראטן שורשים בקרם קשיו ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

מי שקצת משקיע בחיפוש, יכול למצוא עכשיו שפע של שורשים בכל הצבעים ולהפגיש את כולם במנה רכה מבפנים וחרוכה מבחוץ, בעלת טעמים עמוקים ואגוזיים, שמתרעננים עם קרם לימון כבוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם קשיו-לימון כבוש

לגראטן

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תחתית ודפנות תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.

מכינים את קרם הקשיו-לימון

2

מסננים את הקשיו, שמים עם יתר מרכיבי הקרם במעבד מזון וטוחנים למרקם חלק ושמנתי. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.

מכינים את הגראטן

3

מסדרים בתבנית שכבות של שורשים פרוסים ושכבות של קרם לסירוגין. מסיימים בשכבה של קרם.

4

מכניסים לתנור ואופים כ־50 דקות, עד ששולי הגראטן נחרכים מעט וסכין הננעצת במרכזו חודרת בקלות – זהו הסימן לכך שכל השורשים התרככו.