מתכון

חטיף סניקרס

למרות החזות המשעשעת מדובר במנה מוקפדת, עם מרנג מתובל בחמאת בוטנים, קרמל מלוח ופירורי בצק פריך

11,767 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חטיף סניקרס של עדי קיהן. צילום: דניאל לילה
חטיף סניקרס של עדי קיהן. צילום: דניאל לילה

שכבה של מרנג מתובל בחמאת בוטנים, קרמל פריך שמוסיף רובד של מליחות ופירורי בצק פריך. אפשר לשמור את החטיף עד שבועיים במקפיא. רבע שעה לפני ההגשה מניחים לו להפשיר מעט בטמפ' החדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראסט שוקולד

לקרמל מלוח

למרנג חמאת בוטנים

לגנאש שוקולד

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מכינים קראסט שוקולד: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים.

3

מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה בתבנית.

4

אופים 10-7 דקות עד שהפירורים מתייבשים.

מכינים קרמל מלוח

5

מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס וצבעו הופך לענברי עמוק. מנענעים את המחבת מדי פעם.

6

בינתיים מחממים שמנת מתוקה בסיר לסף רתיחה. מוסיפים בזהירות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים היטב עד שאין גושים. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים. מבשלים דקה-שתיים עד שתערובת הקרמל מסמיכה. מסירים מהכיריים ומצננים עד שהוא חמים מעט.

מתחילים בהרכבת הסניקרס

7

מפזרים את הקראסט שוקולד בשכבה אחידה בתבנית ריבועית בגודל 20 ס"מ ומהדקים. יוצקים מעל את הקרמל ומעבירים למקפיא לשעה עד שהקרמל מתייצב.

מכינים מרנג

8

מבשלים סוכר ומים בסיר קטן עד שהסוכר נמס והתערובת סמיכה מאוד, כ-4 דקות אחרי הרתיחה (116 מעלות).

9

בינתיים מקציפים חלבונים במיקסר לקצף רך. מוסיפים את סירופצ הסוכר בהדרגה ומקציפים כ-6 דקות עד שקערת המיקסר קרה למגע. מוסיפים חמאת בוטנים ומלח ומקציפים עד לקבלת מרנג אחיד.

מסיימים את ההרכבה, מכינים גנאש ומצפים

10

משטחים את המרנג על הקרמל הקר ומעבירים למקפיא לשעה.

11

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. יוצקים על שוקולד ומשהים דקה. טורפים בעזרת מטרפה לתערובת אחידה וחלקה. מצננים עד שהתערובת נעימה למגע.

12

חותכים מהמשטח הקפוא מלבנים בגודל 4×10 ס"מ בעזרת סכין חדה, מניחים אותם על רשת ויוצקים עליהם גנאש.

13

טובלים בייגלך בשאריות הגנאש ומניחים על הסניקרס. משהים 10 דקות עד להתייצבות.

14

שומרים במקפיא ומפשירים רבע שעה לפני ההגשה בטמפ' החדר.