מתכון

חלה עגולה עם תאנים, דבש ובושה

חלת כתר חגיגית משובצת תאנים בשלות ואפויה עם גבינת בושה

23,289 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
חלת תאנים, דבש וגבינת בושה של ארז (צילום: שני בריל)
חלת תאנים, דבש וגבינת בושה של ארז (צילום: שני בריל)

"תאנה היא פרי תאווה – מתוקה, עסיסית ויפה", אומר ארז. הוא משבץ תאנים בשלות בחלת כתר חגיגית ואופה אותה עם גבינת בושה, שטעמה החזק משתלב מעולה עם טעמי דבש ותימין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לתוספות

להברשה

אופן ההכנה

1

מניחים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ודבש ומערבבים כמה שניות במהירות נמוכה־בינונית. מוסיפים ביצה ומים ולשים עד שהם נטמעים. מוסיפים מלח ולשים חצי דקה. מוסיפים שמן זית ותימין וממשיכים ללוש כ־5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה־שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר גם להתפיח לילה במקרר.

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לשלושה חלקים שווים (מומלץ להיעזר במשקל). מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה, קולעים מהרצועות צמה ומשבצים ביניהן רבעי תאנים.

3

מניחים את החלה בתוך תבנית עגולה בקוטר כ־30 ס"מ בצמוד לדפנות ומחברים את הקצוות, כך שנוצרת צורת טבעת. מניחים במרכז גבינת בושה, מכסים ומתפיחים שנית במשך כשעה.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות.

5

מערבבים בקערית דבש ומים ומברישים את החלה. אופים כ־25 דקות, עד שהחלה משחימה יפה והגבינה נמסה ומתרככת.