לא מצאתם חצילים תאילנדיים? השתמשו בבייבי חצילים (אלה המיועדים להחמצה או למילוי).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמל צ’ילי וג’ינג’ר
אופן ההכנה
מכינים את החצילים
1
מתבלים חצילים במלח ופלפל ומניחים ל-5 דקות (כדי שהחצילים “יזיעו” מעט).
2
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את החצילים כ-3 דקות עד להזהבה. מעבירים לכלי עם נייר סופג.
מכינים את הקרמל ומשרים
3
ממיסים סוכר במחבת בעלת תחתית עבה. לא מערבבים, אלא מנענעים את המחבת כדי שהסוכר בשוליה לא יישרף.
4
כשמרבית הסוכר נמס מערבבים, מוסיפים את שאר חומרי הקרמל ומבשלים עד שמתקבל קרמל כהה במרקם של סירופ סמיך. אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך. מצננים כמה דקות.
5
משרים את החצילים המטוגנים בקרמל למשך שעתיים לפחות ועד 24 שעות. מגישים בטמפ’ החדר.