מתכון

טאקו שרימפס אצ׳יוטה ופלאטנו מטוגנת

מרינדת אצ'יוטה מעניקה לשרימפס צבע וטעם יחודיים, הפלאטנו - בננה גדולה לבישול, מוסיפה פריכות ומתיקות עדינה

4,855 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
טאקו שרימפס אצ׳יוטה, שפית רימה אולברה. צילום: רן בירן
טאקו שרימפס אצ׳יוטה, שפית רימה אולברה. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הפלאטנו וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מלהיטים את הפלנצ'ה או מחבת ברזל בעלת תחתית עבה, מוסיפים כף שמן קנולה וצורביםאת הפלאטנו משני הצדדים עד שהן משחימות. שומרים בצד. מניחים שתי טורטיות על הצלחת, מעליהן פלאטנו, רוטב סרג׳יו, שרימפסים וקרם פרש.

2

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, שולים את השרימפס מהמרינדה ומקפיצים אותם דקה או שתיים מעל אש גבוהה עד שהם הופכים אטומים.

3

מניחים 2 טורטיות בכל צלחת (2 צלחות), מניחים מעליהן פלאטנו, רוטב סרג׳יו, שרימפסים וקרם פרש. מקפלים ואוכלים.  

טורטיות תירס ביתיות

סלסת סרג'יו

מרינדת אצ'יוטה