מתכון

טום קא פטריות

מרק בזק על בסיס חלב קוקוס וטעמים לימוניים. אפשר לזרוק לתוכו עוף או דג, טופו צרוב, תרד או כמו כאן - פטריות

32,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
טום קא פטריות. צילום: shutterstock
טום קא פטריות. צילום: shutterstock

המרק טעים חם, בטמפרטורת החדר ואפילו צונן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

דופקים על גבעולי הלמון גראס בעזרת פטיש שניצלים כדי למעוך אותם מעט ולשחרר את הארומה.

2

מביאים לרתיחה בסיר קטן קרם קוקוס, כוס מים, עלי קפיר ליים, גלנגל ולמון גראס.

3

מוסיפים פטריות ובצל סגול ומבשלים 3-2 דקות.

4

מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, מיץ לימון ורוטב דגים ומבשלים כ- 1/2 דקה.

5

טועמים ומוסיפים מיץ לימון ורוטב דגים לפי הטעם. אפשר להוסיף גם סוכר חום.