מתכון

טורטיות קמח

אחרי שתכינו טורטיות לבד בבית - וזה ממש לא מסובך - תרגישו בהבדל

16,889 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
טורטיות קמח של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
טורטיות קמח של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

נכון, אפשר למצוא היום טורטיות (מקמח חיטה ומקמח תירס) בכל סופרמרקט, אבל כמו בהרבה מוצרים, לטורטיות המתועשות מוסיפים חומרים מייצבים ומשמרים שמשפיעים על הטעם (ועל הבריאות כמובן). בחרתי בטורטיית קמח חיטה שהכנתה פשוטה יותר מזו העשויה מקמח תירס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כמה שניות. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חולית. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבול עד לקבלת בצק. ממשיכים ללוש כ- 7 דקות נוספות לפחות עד לקבלת בצק יציב. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.

2

מחלקים את הבצק ל- 20-18 כדורים (במשקל של כ- 50 גרם כל אחד) ומכסים במגבת.

מרדדים

3

על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 16 ס"מ. אם רוצים שהטורטיות יהיו מדויקות בצורתן ובגודלן, קורצים את הבצק בעזרת צלחת או טבעת אפייה בקוטר הרצוי.

קולים

4

מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית-גבוהה, מניחים בה טורטייה וקולים כדקה עד שהיא מחליקה בקלות במחבת. הופכים וקולים כחצי דקה נוספת עד שרואים על הטורטייה בועות קטנות. הופכים שוב, קולים כ- 10 שניות ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק ועורמים את הטורטיות זו על זו. מכסים במגבת.