מתכון

כנאפה תלישה עם סירופ דבש ותפוזים

מכיוון שג'יבנה לרוב קשה להשיג, הכנאפה מבוססת על תערובת של מוצרלה וריקוטה - תחליף ראוי בהחלט

31,241 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
כנאפה תלישה עם סירופ דבש ותפוזים של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
כנאפה תלישה עם סירופ דבש ותפוזים של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

לכנאפה יש הרבה גרסאות במגוון שמות ומדינות. את הגרסה הזאת טעמתי אצל משפחת אלשורבגי ברהט. במקום סירופ סוכר אני מכינה סירופ מדבש ומיץ תפוזים עם פרוסות תפוז דקות (שהן ממתק נהדר בפני עצמן).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ דבש ותפוז

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות, מרפדים צלחת ב־3 ניירות מטבח, מניחים את הריקוטה על הנייר, מכסים בעוד 2 ניירות מטבח ולוחצים על הריקוטה עם הידיים להגרת נוזלים. מעבירים את הריקוטה לקערה, מוסיפים מוצרלה ומערבבים לאיחוד.

2

מערבבים את שערות הקדאיף והחמאה עד שהאטריות עטופות לגמרי בחמאה.

3

יוצרים מתערובת הגבינה 6 כדורים. לוקחים חופן (כמות של כ־½ כוס) אטריות קדאיף ומניחים בין כפות הידיים, לוקחים אחד מכדורי גבינה, מכדררים בין הידיים לעיטוף באטריות הקדאיף ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הגבינה.

4

אופים 40־45 דקות עד שפני המאפים מקבלים גוון חום זהוב והצדדים חום כהה יותר.

בינתיים מכינים סירופ

5

פורסים מחצית מהתפוז לפרוסות עגולות וסוחטים את מחצית התפוז שנותרה (אתם צריכים להגיע ל־¼ כוס מיץ).

6

בסיר קטן טורפים דבש, מיץ לימון, מיץ תפוז ומלח. מניחים מעל את פרוסות התפוז כך שיכסו את פני השטח. מביאים לרתיחה עדינה מעל אש בינונית־נמוכה. מנמיכים את האש ומבשלים 10־12 דקות עד שמתקבל סירופ ופרוסות התפוז נעטפות דבש. מסירים מהאש ומכסים לשמירה על החום.

7

מוציאים את הכנאפה מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את הסירופ ומגישים עם פרוסות התפוז ואפשר גם לצד שאריות הסירופ, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ.

מתוך סיפרה החדש של עדינה זוסמן: Sababa: fresh, sunny flavors from my Isreaeli kitchen, Adeena Sussman. הוצאת פינגווין, 368 עמ', להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות

עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב