החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים את כתף הבקר: מניחים את הנתח בסיר בינוני, מכסים במים עם מלח ומרתיחים. מקטינים את האש למינימלית ומסירים את הלכלוך ממי הבישול (מקפים). מוסיפים לסיר גזר, בצל, לימונים פרסיים ורכז רימונים ומבשלים כ־4 שעות לפחות. אם הנוזלים מתאדים במהלך הבישול מוסיפים מעט מים. מצננים.
2
מוציאים את הבשר, פורסים ומעבירים לתבנית אפייה. שומרים את הנוזלים.
3
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים 2 כוסות מנוזלי בישול הבקר, רוטב עגבניות בסיסי, תמרינדי, סוכר, עגבניות תמר ונענע יבשה. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה.
4
מחממים תנור ל־160 מעלות. יוצקים את הרוטב לתבנית הבשר, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 40־30 דקות.
5
מקפיצים את הבמיה קלות בשמן זית ושומשום. לפני ההגשה מפזרים את הבמיה על הבשר ומקשטים עם גרגירי רימון, עלי כוסברה ובצל ירוק.