יש בלחם מעט מאוד קמח, המון אגוזים ופירות יבשים. הוא נולד לליווי גבינות – האגוזים והפירות היבשים מחמיאים כמעט לכל סוג גבינה (אני הכי אוהבת לאכול אותו עם גבינה כחולה חריפה). הוא שורד הקפאה מצוין (מפשירים בתנור כ–15 דקות לפני ההגשה). את הפירות היבשים שבמתכון אפשר להחליף בכל פרי יבש אחר שאוהבים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים קמח, אבקת אפייה, אגוזים, שקדים, פירות יבשים ותבלינים בקערה רחבה. טורפים ביצים בקערה נפרדת, מוסיפים יוגורט, מייפל, ברנדי וגבינה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2
יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ולשים 4־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מחממים תנור ל־150 מעלות ומשמנים את התבניות.
3
אופים כ־50 דקות עד שפני הלחמים משחימים. מצננים ומגישים לצד גבינה כחולה וריבה.