מתכון

לחם סודה אירי

מתחשק לכם לאפות לחם אבל אין זמן לחכות שהוא יתפח? לחם אירי הוא בדיוק מה שאתם מחפשים

24,176 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לחם סודה אירי. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל
לחם סודה אירי. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל

האירים עלו על פטנט – לחם סודה ללא שמרים, ללא לישה וללא התפחה. פשוט מערבבים ואופים. השילוב של הסודה והריוויון עושה את העבודה. הנחתם את הלחם בתבנית ואתם לא מרוצים מהצורה? פשוט מרטיבים את הידיים מעט ומחליקים את פני הבצק, ממש כמו פיסול בחמר. בזקו על הלחם מעט סוכר חום לפני האפייה – הוא יתקרמל בתנור ויוסיף מרקם וטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבלים קמח, מלח, סודה לשתייה, מיץ לימון וסוכר במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוסיפים חמאה ומעבדים עד שהיא בגודל של אפונים והתערובת נהיית פירורית. מוסיפים חמוציות, זרעי קימל וריוויון ומערבבים קלות.

2

יוצרים מהבצק צורה של כיכר לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים צורת איקס עמוקה בלחם בעזרת סכין חדה ומפזרים מעט סוכר חום. אופים כ-30 דקות עד שהלחם משחים.