מתכון

לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים

צ'אטני תפוחים ועוף הוא שילוב מושלם. אתם מוזמנים להכפיל ולשלש את כמויות הצ׳אטני ולהגיש עם כל מיני מאכלי עוף

4,093 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

לצ'אטני

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את חומרי הבצק במשך כ-8 דקות עד שהוא רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה בטמפ' החדר. מפילים את הבצק כל חצי שעה במהלך ההתפחה להוצאת אוויר. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים מעט גדולים יותר מכדורי פינג פונג. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ומתפיחים כחצי שעה.

מכינים את המלית

2

מערבבים בקערה את החומרים ומניחים במקרר.

מכינים את הצ'אטני

3

מניחים את החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים אך נותרים במרקם אל דנטה.

מרכיבים ואופים

4

מחממים תנור ל-250 מעלות (אם יש לכם אבן שמוט, זה הזמן להשתמש בה) או מדליקים טאבון. פותחים כל כדור בצק על נייר אפייה לסירה בעובי 1/2 ס"מ ובאורך 25-20 ס"מ.

5

מניחים את תערובת העוף על הבצק ואופים במשך 12-10 דקות בתנור או 4-3 דקות בטאבון.

6

מניחים תלוליות מהצ'אטני על המלית, מפזרים כוסברה ומגישים מיד.