מתכון

מָלַאי: מאפה תירס וגבינות

מאפה מנחם במיוחד עם המון טעם, כזה שיכול למלא בביס קטן, ובמקביל קשה להפסיק לאכול

27,801 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מָלַאי: מאפה תירס וגבינות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
מָלַאי: מאפה תירס וגבינות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

התחלתי את ההכנה במתכון המעולה של רעות אשר, בשלנית שעבדה לצדי במשחקי השף. החלפתי את הסוכר בעוגת המלאי המתוקה שלה (150 גרם  במקור) ב-300 גרם גבינות מלוחות. התוצאה היא מאפה מנחם עם המון טעם, כזה שיכול למלא במהירות וקשה להפסיק לאכול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את החלב והחמאה בסיר על אש קטנה-בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה.

2

מערבבים בקערה את קמח התירס, הקמח הרגיל ואבקת האפייה.

3

יוצקים את החלב עם החמאה המומסת על הקמחים וטורפים היטב עם מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. טורפים פנימה את הביצים, זו אחר זו.

4

מטמיעים בתערובת תוך כדי ערבוב את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה. מוסיפים את הבולגרית, הפרמזן ומלח ופלפל.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה (בקוטר 28 ס"מ) או מלבנית (25X35 ס"מ) משומנת ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, או עד שהמאפה מתייצב וקיסם שמחדירים למרכז המלאי יוצא נקי. מצננים, חותכים לקוביות או פרוסות ומגישים חם או קר.