התחלתי את ההכנה במתכון המעולה של רעות אשר, בשלנית שעבדה לצדי במשחקי השף. החלפתי את הסוכר בעוגת המלאי המתוקה שלה (150 גרם במקור) ב-300 גרם גבינות מלוחות. התוצאה היא מאפה מנחם עם המון טעם, כזה שיכול למלא במהירות וקשה להפסיק לאכול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים את החלב והחמאה בסיר על אש קטנה-בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
2
מערבבים בקערה את קמח התירס, הקמח הרגיל ואבקת האפייה.
3
יוצקים את החלב עם החמאה המומסת על הקמחים וטורפים היטב עם מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. טורפים פנימה את הביצים, זו אחר זו.
4
מטמיעים בתערובת תוך כדי ערבוב את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה. מוסיפים את הבולגרית, הפרמזן ומלח ופלפל.
5
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה (בקוטר 28 ס"מ) או מלבנית (25X35 ס"מ) משומנת ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, או עד שהמאפה מתייצב וקיסם שמחדירים למרכז המלאי יוצא נקי. מצננים, חותכים לקוביות או פרוסות ומגישים חם או קר.