מתכון

מאפה "בוראטה" עוף

מעטפת הבצק כולאת את הלחות בתוכה ומבטיחה עסיסיות של העוף

6,634 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מאפה "בוראטה" עוף שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע
מאפה "בוראטה" עוף שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע

אני לא יודע למה, אבל לעיתים נדירות אנחנו מכינים מאפים ממולאים בעוף. מנגולד כן, פטריות ברור, גבינה היא השידוך הכי נפוץ, ורק עוף כמעט לא נכנס לתוך בצק. אולי כי פוחדים שהוא יתייבש, אבל זו שטות — דווקא מעטפת הבצק כולאת את הלחות בתוכה ומבטיחה עסיסיות. כאן עיצבתי את המאפים כשקיק קטן, בדיוק כמו שקיקי גבינת הבוראטה, וגם כאן כשבוצעים את השקיק מתגלה מלית עשירה ומאוד טעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים פעמיים

1

לשים את כל החומרים למעט המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ- 8 דקות עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים מלח ולשים 6 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. בתום השעה הראשונה הופכים את הבצק.

3

אחרי שעתיים מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים במשקל כ- 80 גרם האחד. מניחים בתבנית ומכסים בניילון. מתפיחים 30 דקות.

מכינים את המלית

4

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

5

מברישים דלעת במעט שמן זית וצולים כ- 20 דקות עד שהיא מתרככת. מצננים מעט ומועכים בעזרת מזלג למחית גסה.

6

מלהיטים מחבת ברזל כבדה עם שמן זית. מוסיפים עוף ומטגנים תוך נענוע המחבת 3-2 דקות עד שהעוף מלבין. מוציאים לצלחת ומצננים לטמפ' החדר.

7

מערבבים את העוף עם הדלעת, קונפי שום, פלפל חריף ושורש כורכום. ממליחים, מוסיפים עלי כוסברה ומערבבים עם 1/4 כוס שמן זית.

ממלאים, מתפיחים שוב ואופים

8

מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1 ס"מ וממלאים בכף גדושה מהמלית. סוגרים בתנועה סיבובית לצורת שקיק. קושרים את השקיק בעזרת גבעול עירית. מניחים את השקיקים בתבנית ומכסים בשקית ניילון גדולה. מתפיחים שעה.

9

מחממים תנור ל- 190 מעלות ומברישים את שקיקי הבצק הממולאים בביצה טרופה.

10

אופים 25-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.