מה עושים כשרוצים להכין מאפה עלים ממולא בקרם? פשוט מאוד: מזלפים “קירות תומכים” מבצק פחזניות, שימנעו מהקרם לזלוג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להכנת קרם לוז - תפוז (במתכון זה משתמשים ב-2/3 מכמות הקרם שתתקבל)
לבצק הפחזניות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2
מניחים את ריבועי בצק העלים בתבניות. מחוררים במזלג ומשאירים מסגרת של 2 ס”מ לא מחוררת.
מכינים בצק פחזניות
3
מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח. מנמיכים להבה, מוסיפים קמח ומערבבים לבצק אחיד ללא גושים.
4
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומצננים דקתיים. מערבלים את הבצק במהירות בינונית עד שהוא מתקרר מעט ומוסיפים ביצים בהדרגה לתערובת אחידה.
מכינים קרם לוז-תפוז
5
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ואוורירית (כ-4 דקות). מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהן נטמעות. מוסיפים אבקת שקדים, אבקת לוז וקורנפלור ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים רום וקליפת תפוז ומערבלים.
מרכיבים, אופים ומגישים
6
מעבירים את בצק הפחזניות לשקית זילוף ומזלפים מסגרת על בצק העלים.
7
מזלפים קרם לוז בתוך המסגרת.
8
אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
9
מצננים, יוצקים מעט מרמלדת תפוז ומסדרים מעל פילטים של תפוז. אם רוצים, מקשטים בכדורוני שוקולד.