אפשר להוסיף עוד ירקות לפי העונה והחשק.
תבנית פיירקס ריבועית בגודל 20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדייסת תירס (פולנטה)
לתבשיל במיה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים את התבנית.
מכינים פולנטה
2
מביאים חלב או מים לרתיחה בסיר רחב. מתבלים בשום, מלח ופלפל, מוסיפים קמח תירס ומערבבים 3-2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים גבינה ובצל ירוק ומערבבים עוד דקה להטמעה.
3
מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת, משטחים ומעצבים בעזרת כף, כך שתיווצר שכבה אחידה ויפה בתחתית ובשוליים.
מכינים את הבמיה
4
מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ואורגנו ומקפיצים במיה, בצל ופלפל חריף עם מלח ופלפל 5 דקות לריכוך והזהבה קלה.
5
מפזרים את הירקות על הפולנטה ומטביעים אותם מעט בעומק הפולנטה. מפזרים עגבניות ושבבי פרמזן.
6
אופים 25-20 דקות עד להזהבה. ממתינים כ- 10 דקות ופורסים למנות.