מתכון

מאפה תירס עם במיה וגבינות

החלק התחתון של הבמיה נטוע בקרמיות של הפולנטה ואילו החלק העליון נעשה שחום ופריך

10,825 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה תירס עם במיה וגבינות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מאפה תירס עם במיה וגבינות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אפשר להוסיף עוד ירקות לפי העונה והחשק.

תבנית פיירקס ריבועית בגודל 20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדייסת תירס (פולנטה)

לתבשיל במיה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים את התבנית.

מכינים פולנטה

2

מביאים חלב או מים לרתיחה בסיר רחב. מתבלים בשום, מלח ופלפל, מוסיפים קמח תירס ומערבבים 3-2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים גבינה ובצל ירוק ומערבבים עוד דקה להטמעה.

3

מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת, משטחים ומעצבים בעזרת כף, כך שתיווצר שכבה אחידה ויפה בתחתית ובשוליים.

מכינים את הבמיה

4

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ואורגנו ומקפיצים במיה, בצל ופלפל חריף עם מלח ופלפל 5 דקות לריכוך והזהבה קלה.

5

מפזרים את הירקות על הפולנטה ומטביעים אותם מעט בעומק הפולנטה. מפזרים עגבניות ושבבי פרמזן.

6

אופים 25-20 דקות עד להזהבה. ממתינים כ- 10 דקות ופורסים למנות.