מתכון

מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר

קינוח לסיום הארוחה או מאפה עם ניחוחות חג שיילך עם הקפה של הבוקר

9,788 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

המאפינס הללו נהדרים בפני עצמם, אבל מומלץ להגיש לצד קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים

למאפינס

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים

1

שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים מעט. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המאפינס

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

3

יוצקים מחצית מכמות המים לסיר קטן, מוסיפים תיונים ולבנדר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מסננים ומוסיפים את יתרת המים. מצננים לטמפ' החדר.

4

מקציפים ביצים עם סוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת התה, שמן ודבש ומערבלים לתערובת אחידה.

5

מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לתערובת הביצים ומקפלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שהם נטמעים.

6

יוצקים לתבניות מאפינס עד 2/3 גובה עטרות הנייר ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.

7

אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים עד 3 ימים בכלי אטום.