מתכון

מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה

מרק ירקות אביבי וכפרי עם שפע ירקות, פסטה מבושלת ופטנט: מוסיפים לבישול קליפת פרמזן, שמעניקה למרק טעם אגוזי

21,703 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

אני אוהבת את הארטישוק שלי רך ולכן מבשלת אותו במי לימון לפני שמוסיפה למרק. אם אתם חובבי אל-דנטה, אתם יכולים לוותר על הבישול המוקדם ולהוסיף עוד 5 דקות לבישול המרק.

בישול ארטישוק

מניחים ארטישוקים (שלמים או קלופים, תחתיות או לבבות) בסיר גבוה וממלאים במים עד 2/3 גובה הסיר. מוסיפים בערך כפית מלח לכל ליטר מים מיץ מ-2-1 לימונים (לכל הסיר) וזורקים פנימה גם את חצאי הלימונים הסחוטים. מכסים במשקולת (צלחת או סיר קטן), מביאים לרתיחה ומבשלים 40-35 דקות על להבה בינונית לארטישוקים גדולים ושלמים. אם מדובר בארטישוקים קלופים, חצויים או סגולים, זמן הבישול יתקצר בכמה דקות. איך יודעים שמוכן? כשנועצים סכין בחלק הרחב ביותר של הבסיס, והוא משתחרר בקלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר יחד עם 2 כפות מים ומאדים בצל, סלרי וכרישה כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהם רכים ושקופים. מוסיפים תחתיות ארטישוק וקישוא ומאדים עוד 2 דקות.

2

יוצקים לסיר יין ומבשלים עד שמתאדה כמעט לחלוטין.

3

מוסיפים שעועית לבנה, עגבניות, קליפת פרמזן וציר, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה למחצה כ-20 דקות על להבה בינונית.

4

בינתיים חולטים שעועית ירוקה במי מלח רותחים 2 דקות עד למרקם אל-דנטה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, מסננים ושומרים בצד להגשה.

להגשה

5

מוציאים מהמרק את קליפת הפרמזן ומוסיפים את השעועית הירוקה, פסטה מבושלת וגבינת פרמזן. מגישים חם.