מתכון

מלאווח דפי אורז

טכניקת הטיגון של דפי האורז מניבה שכבות בצק קראנצ'יות שדומות מאוד למקור - מינוס הגלוטן ותועפות החמאה

667,128 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מלאווח דפי אורז. צילום: לי גיל
מלאווח דפי אורז. צילום: לי גיל

חשוב לעבוד בזריזות כדי לא לרכך יותר מדי את דפי האורז – אחרת הם עלולים להתפרק כשתעבירו אותם למחבת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

טורפים ביצה יחד עם חלב בצלחת רחבה שיכולה להכיל את דפי האורז. במקביל, מחממים שמן או חמאה במחבת רחבה.

2

טובלים במהירות דף אורז בתערובת הביצה עד שהוא מכוסה לגמרי, אבל לא מתרכך. טובלים דף נוסף ומצמידים אותו לדף הראשון. טובלים את הדף השלישי ומצמידים לשניים הראשונים, כך שמתקבלות 3 שכבות של דפי אורז שביניהן תערובת ביצה. מניחים את הדפים בתערובת הביצה עד שהם מתרככים מעט - רק עד שניתן לקפל אותם בקלות ולא יותר.

3

מטגנים את דפי האורז כ-2 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהם מזהיבים יפה. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות (בשלב זה המלאווח יתנפח מאוד - וזה בסדר). מעבירים לצלחת ומגישים מיד עם עגבניות מרוסקות וסחוג או כל תוספת אחרת שאוהבים.