חשוב לעבוד בזריזות כדי לא לרכך יותר מדי את דפי האורז – אחרת הם עלולים להתפרק כשתעבירו אותם למחבת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
טורפים ביצה יחד עם חלב בצלחת רחבה שיכולה להכיל את דפי האורז. במקביל, מחממים שמן או חמאה במחבת רחבה.
2
טובלים במהירות דף אורז בתערובת הביצה עד שהוא מכוסה לגמרי, אבל לא מתרכך. טובלים דף נוסף ומצמידים אותו לדף הראשון. טובלים את הדף השלישי ומצמידים לשניים הראשונים, כך שמתקבלות 3 שכבות של דפי אורז שביניהן תערובת ביצה. מניחים את הדפים בתערובת הביצה עד שהם מתרככים מעט - רק עד שניתן לקפל אותם בקלות ולא יותר.
3
מטגנים את דפי האורז כ-2 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהם מזהיבים יפה. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות (בשלב זה המלאווח יתנפח מאוד - וזה בסדר). מעבירים לצלחת ומגישים מיד עם עגבניות מרוסקות וסחוג או כל תוספת אחרת שאוהבים.