מתכון

ממרח סלק ושקדים

לצד טחינה, חומוס ואבוקדו שנפוצים מאוד אצל טבעונים, התבססו עוד ממרחים שיכולים להשתלב בכריכים ולגוון ארוחות

9,734 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ממרח סלק ושקדים של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
ממרח סלק ושקדים של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

הממרח הבא, המבוסס על סלק צלוי עם שקדים, הוא מזין, טעים וצבעוני במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

חותכים את הסלקים המבושלים לרבעים, מניחים בתבנית וצולים כ-10 דקות עד שהם מתייבשים מעט. מצננים.

3

טוחנים את הסלקים במעבד מזון עם שאר החומרים למעט הכוסברה וזרעי הכוסברה עד שמתקבל מרקם חלק

4

מניחים את הממרח בקערת הגשה, מוסיפים כוסברה וזרעי כוסברה ומערבבים. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. לפני ההגשה מפזרים מעל שקדים קלויים.

5

טוחנים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ומגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.

באותה שיטה מכינים ממרח קולרבי עם אגוזי לוז: מחליפים את הסלקים בקולרבי, מחליפים את חלב האורז או השקדים בחלב שיבולת שועל או בחלב אגוזי לוז (לא חובה — אפשר גם עם חלב אורז או חלב שקדים), מחליפים את החומץ הבלסמי בחומץ בן יין אדום, מחליפים את הכוסברה בתערובת של כוסברה ושמיר ומוסיפים לממרח 2 בצלים ירוקים וכמה גבעולי שמיר.