הממרח הבא, המבוסס על סלק צלוי עם שקדים, הוא מזין, טעים וצבעוני במיוחד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
חותכים את הסלקים המבושלים לרבעים, מניחים בתבנית וצולים כ-10 דקות עד שהם מתייבשים מעט. מצננים.
3
טוחנים את הסלקים במעבד מזון עם שאר החומרים למעט הכוסברה וזרעי הכוסברה עד שמתקבל מרקם חלק
4
מניחים את הממרח בקערת הגשה, מוסיפים כוסברה וזרעי כוסברה ומערבבים. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. לפני ההגשה מפזרים מעל שקדים קלויים.
5
טוחנים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ומגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
באותה שיטה מכינים ממרח קולרבי עם אגוזי לוז: מחליפים את הסלקים בקולרבי, מחליפים את חלב האורז או השקדים בחלב שיבולת שועל או בחלב אגוזי לוז (לא חובה — אפשר גם עם חלב אורז או חלב שקדים), מחליפים את החומץ הבלסמי בחומץ בן יין אדום, מחליפים את הכוסברה בתערובת של כוסברה ושמיר ומוסיפים לממרח 2 בצלים ירוקים וכמה גבעולי שמיר.