מתכון

מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי, קייל וריקוטה

מנת פסטה מהירה ורעננה מאוד שמעמידה במרכז הבמה רוטב המבוסס על מיצי עגבניות צלויות

3,921 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי צלויות, קייל וריקוטה סלטה של דיוויד פרנקל. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי צלויות, קייל וריקוטה סלטה של דיוויד פרנקל. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את הרוטב: מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים עגבניות עם 2 כפות שמן זית ומלח גס כ-10 דקות.

2

מחממים במחבת 4 כפות שמן זית, מוסיפים קייל ומטגנים כמה שניות עד שהוא קריספי. מוסיפים את העגבניות הצלויות, צנוברים ומיץ לימון, מערבבים ומסירים מהאש.

3

מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בדקת הבישול האחרונה מוסיפים את אפונת השלג ומסננים.

4

מעבירים את הפסטה והאפונה למחבת הרוטב, מוסיפים בזיליקום, 2 כפות שמן זית ומלח, מערבבים ומגררים ריקוטה סלטה מעל. מגישים מיד.