מתכון

מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים

דיוויד פרנקל מגיש מתכון למרנג שקדים מענג, ללא גלוטן כמובן, שיסגור לכם כל ארוחה בצורה הכי מתוקה שאפשר

7,634 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג

למוס מסקרפונה

אופן ההכנה

למרנג

1

מחממים תנור ל־105 מעלות.

2

במיקסר עם וו מקציף מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב. מקפלים בעדינות פנימה את אבקת השקדים ומעבירים לשק זילוף. מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 עיגולים בקוטר 12 ס"מ (לכל קינוח) ואופים בתנור החם במשך 35 דקות עד לקבלת גוון קרמי. מקררים.

למוס

3

במיקסר עם וו מקציף מקציפים את החלמונים והסוכר כ־10 דקות עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת קרם חלק. מחליפים לוו מקציף, מוסיפים את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אוורירי ויציב. מעבירים למקרר להתייצבות.

להרכבה

4

מניחים כ־2 כפות מוס בין שכבות המרנג (ארבע שכבות סך הכל). מעל השכבה האחרונה מניחים תותים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.