מתכון

מרק אפונה וקישואים טבעוני וקליל

מרק טבעוני לחלוטין שבקיץ אפשר להגיש צונן מהמקרר

26,339 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק אפונה וקישואים קליל של שפית אמבר רוגע. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים
מרק אפונה וקישואים קליל של שפית אמבר רוגע. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי כסנטימטר, ומערבבים עם מעט שמן זית ומלח גס. מניחים בתבניות וצולים 20-25 דקות, עד שהקישואים מתרככים לגמרי ומשחימים בקצוות.

3

בינתיים יוצקים כף שמן זית לסיר מרק (או שמן קוקוס, לטעם מתקתק יותר), ומטגנים בסיר את הבצל והכרשה כחמש דקות. מוסיפים את השום והאפונה הקפואה (אין צורך להפשיר מראש) ומעט מים לכיסוי בלבד. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.

4

מוסיפים לסיר את הקישואים הצלויים ועוד 6 כוסות מים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 15 דקות נוספות על אש נמוכה.

5

מכבים את האש, מוסיפים את עלי הנענע וחלב הקוקוס, המלח והפלפל השחור, ומערבבים. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול.