מתכון

מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי

הלימון הפרסי הוא מהצד של הסבתא הפרסייה שלי והג’עלה שמפזרים בסוף מגיע מהמושב התימני שאני חיה בו כיום

11,349 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

הסבתא הבלגית שלי הייתה עושה מרק מעלים שנשארו מחיתוך של ירקות: עלים חיצוניים של חסה, עלי צנונית וכדומה. כל ארוחה אצלה הייתה מתחילה מכזה מרק. 

ללא היוגורט המרק הוא טבעוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר. מקלפים ירקות, חותכים גס ושמים במים. שוברים לימון פרסי, מנקים מגרעינים ומוסיפים לסיר יחד עם מלח, פלפל ואפונה יבשה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהאפונה מתרככת. מוסיפים עלי צנונית ומבשלים 10 דקות נוספות.

2

מוסיפים מיץ לימון לסיר וטוחנים למרק סמיך. מעבירים את המרק במסננת כדי להיפטר מהסיבים. יוצקים לקערות הגשה ואם רוצים מעטרים בג'עלה (או שקדי מרק או קרוטונים) ומעט יוגורט.