את הדלעת מטגנים-מקרמלים בחמאה חומה, מבשלים עם ירקות שורש, ציר עוף ותבלינים ארומטיים וטוחנים למחית בכתום מפתה. מגישים עם קוביות קטנטנות של דלעת מטוגנת למשחקי מרקם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבוקה גרני:
למרק:
אופן ההכנה
מכינים את הבוקה גרני:
1
מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.
מכינים את המרק ומגישים:
2
מאדים בצל, כרישה, סלרי ושום במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב כ-12 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מערבבים.
3
ממיסים בסיר נפרד את יתר החמאה ומחממים כ-3 דקות על להבה גבוהה עד שהיא הופכת חומה. מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהדלעת מתחילה להתקרמל.
4
שומרים כ-2 כוסות מהדלעת המקורמלת בצד להגשה ואת השאר מוסיפים לסיר עם הירקות. יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים בוקה גרני, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.
5
יוצקים לקערות הגשה, מעטרים בקוביות דלעת מקורמלות בחמאה חומה ומגישים.