מתכון

מרק דלעת כתום

מרק דלעת סמיך ועשיר שמתבשל עם ירקות שורש ותבלינים עם ריח מהפנט. כל הטוב הזה מוגש תוך חצי שעה לקעריות

62,823 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
מרק דלעת של בת חן דיאמנט. צילום: דניאל לילה
מרק דלעת של בת חן דיאמנט. צילום: דניאל לילה

את הדלעת מטגנים-מקרמלים בחמאה חומה, מבשלים עם ירקות שורש, ציר עוף ותבלינים ארומטיים וטוחנים למחית בכתום מפתה. מגישים עם קוביות קטנטנות של דלעת מטוגנת למשחקי מרקם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבוקה גרני:

למרק:

אופן ההכנה

מכינים את הבוקה גרני:

1

מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.

מכינים את המרק ומגישים:

2

מאדים בצל, כרישה, סלרי ושום במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב כ-12 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מערבבים.

3

ממיסים בסיר נפרד את יתר החמאה ומחממים כ-3 דקות על להבה גבוהה עד שהיא הופכת חומה. מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהדלעת מתחילה להתקרמל.

4

שומרים כ-2 כוסות מהדלעת המקורמלת בצד להגשה ואת השאר מוסיפים לסיר עם הירקות. יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים בוקה גרני, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.

5

יוצקים לקערות הגשה, מעטרים בקוביות דלעת מקורמלות בחמאה חומה ומגישים.