להעשרת טעמי המנה משתמשים בצירים כבסיס: מתכון לציר עוף של ארז קומרובסקי, מתכון לציר ירקות של איתן ונונו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק
לנטיפי בצק
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את הבצק: לשים את מרכיבי נטיפי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק, שמים בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד.
2
מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים שום וכוסברה ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים ציר, מלח ופלפל ומרתיחים.
3
מגררים את הבצק בעזרת פומפייה לתוך הסיר. מוסיפים עלי חובזה וממשיכים לבשל כ־10 דקות על אש קטנה. מתקנים תיבול. מגישים חם עם פלחי לימון ופלפל ירוק חריף קצוץ.