מתכון

מרק חובזה

המתכון נפוץ בעיקר באזורים שבהם תקציב שמן הזית בבית דל ומחושב, אבל התוצאה חמה, מנחמת וטעימה להפליא

11,532 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

להעשרת טעמי המנה משתמשים בצירים כבסיס: מתכון לציר עוף של ארז קומרובסקי, מתכון לציר ירקות של איתן ונונו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לנטיפי בצק

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: לשים את מרכיבי נטיפי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק, שמים בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד.

2

מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים שום וכוסברה ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים ציר, מלח ופלפל ומרתיחים.

3

מגררים את הבצק בעזרת פומפייה לתוך הסיר. מוסיפים עלי חובזה וממשיכים לבשל כ־10 דקות על אש קטנה. מתקנים תיבול. מגישים חם עם פלחי לימון ופלפל ירוק חריף קצוץ.