בעונה נסו להשיג אפונה טרייה. אם אין ברירה ומשתמשים בקפואה, חולטים אותה חליטה קצרה לפני האיחוד עם היוגורט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרוטונים
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
חולטים גרגרי אפונה במי מלח רותחים 6 דקות רק עד שהם רכים אך עדיין שומרים על צבעם הרענן. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים.
2
טוחנים בבלנדר את האפונה עם יוגורט, מלח ופלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול. מסננים דרך מסננת דקה ומקררים כשעה.
מכינים את הקרוטונים
3
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
4
מערבבים בקערה חמאה מומסת, שמן, מלח ופלפל. מוסיפים פיסות לחם ומערבבים לפיזור אחיד. מעבירים לתבנית שטוחה.
5
קולים 12 דקות. מניחים על כל קרוטון פיסת גבינה וקולים עוד 5 דקות. הקרוטונים יישמרו בקופסה אטומה עד 3 ימים (לפני שמוסיפים את הגבינה).
להגשה
6
יוצקים את המרק לכוסות או לקעריות קטנות ומוסיפים כמה קרוטונים לכל קערית.