מתכון

מרק יוגורט ואפונה קר עם קרוטוני גורגונזולה

מרק קר בעל טעם עדין ומרקם דשן שמגישים בכוסות קטנות

4,968 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מרק יוגורט ואפונה קר עם קרוטוני גורגונזולה של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
מרק יוגורט ואפונה קר עם קרוטוני גורגונזולה של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

בעונה נסו להשיג אפונה טרייה. אם אין ברירה ומשתמשים בקפואה, חולטים אותה חליטה קצרה לפני האיחוד עם היוגורט.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוטונים

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

חולטים גרגרי אפונה במי מלח רותחים 6 דקות רק עד שהם רכים אך עדיין שומרים על צבעם הרענן. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים.

2

טוחנים בבלנדר את האפונה עם יוגורט, מלח ופלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול. מסננים דרך מסננת דקה ומקררים כשעה.

מכינים את הקרוטונים

3

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

4

מערבבים בקערה חמאה מומסת, שמן, מלח ופלפל. מוסיפים פיסות לחם ומערבבים לפיזור אחיד. מעבירים לתבנית שטוחה.

5

קולים 12 דקות. מניחים על כל קרוטון פיסת גבינה וקולים עוד 5 דקות. הקרוטונים יישמרו בקופסה אטומה עד 3 ימים (לפני שמוסיפים את הגבינה).

להגשה

6

יוצקים את המרק לכוסות או לקעריות קטנות ומוסיפים כמה קרוטונים לכל קערית.