מתכון

מרק כתום עם מיסו

מיסו יכול לשדרג מרקים רבים, במיוחד מרקים טחונים, שבהם הוא נטמע היטב

9,910 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
מרק דלעת צלויה ומיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
מרק דלעת צלויה ומיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

כשאומרים מרק מיסו, מיד חושבים על המנה היפנית הקלאסית, ששותים לאורך הארוחה. אולם המיסו עצמו יכול לשדרג מרקים רבים נוספים, במיוחד מרקים טחונים, שבהם הוא נטמע היטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מניחים גזרים, דלורית ודלעת בתבנית, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים לציפוי מלא.

3

אופים 35־50 דקות או עד שכל הירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.

4

מעבירים את הירקות לסיר, מוסיפים מים רותחים ומיסו וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט למרק במרקם חלק. אם רוצים, מוסיפים שמן זית וממשיכים לטחון עד שהוא נטמע. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.

5

מפזרים על המרק גרעיני דלעת וכוסברה ומגישים מיד.