שימו לב: מרגע שהוספתם את המיסו חשוב שהמרק לא יגיע לרתיחה, כיוון שמיסו הוא חומר חי ותוסס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר
למרק
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה מים, אצה ובוניטו (אם משתמשים) ומבשלים 5 דקות למיצוי הטעם.
2
מוסיפים כרשה, טופו ותרד ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש.
3
מוסיפים מיסו דרך מסננת קטנה ומערבבים בכף עץ, כדי שלא ייווצרו גושים בתחתית הסיר
4
מגישים חם בצלחות קטנות ועמוקות.
תוספות אפשריות למיסו: ג‘ינג‘ר מגורר, שיטאקי פרוסות, שעועית ירוקה, אפונה, צנון מגורר, גזר מגורר. את כל אלה מוסיפים בשלב ההגשה.
באותה שיטה מכינים:
- מיסו עם עוף מוסיפים למרק 150 גרם פיסות חזה עוף יחד עם הכרישה והתרד.
- מיסו עם בקר מוסיפים למרק 150 גרם פיסות שייטל או סינטה בקר יחד עם הכרישה והתרד.
- מיסו עם סלמון מוסיפים למרק 150 גרם פיסות סלמון יחד עם הכרישה.