מתכון

מרק מיסו מהיר עם טופו ותרד

המרק היפני האהוב עם הטעמים המוכרים, אבל עם קצת יותר תוכן

19,183 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מרק מיסו עם טופו ותרד של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)
מרק מיסו עם טופו ותרד של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)

שימו לב: מרגע שהוספתם את המיסו חשוב שהמרק לא יגיע לרתיחה, כיוון שמיסו הוא חומר חי ותוסס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

למרק

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מים, אצה ובוניטו (אם משתמשים) ומבשלים 5 דקות למיצוי הטעם.

2

מוסיפים כרשה, טופו ותרד ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש.

3

מוסיפים מיסו דרך מסננת קטנה ומערבבים בכף עץ, כדי שלא ייווצרו גושים בתחתית הסיר

4

מגישים חם בצלחות קטנות ועמוקות.

תוספות אפשריות למיסו: ג‘ינג‘ר מגורר, שיטאקי פרוסות, שעועית ירוקה, אפונה, צנון מגורר, גזר מגורר. את כל אלה מוסיפים בשלב ההגשה.

באותה שיטה מכינים:

  • מיסו עם עוף מוסיפים למרק 150 גרם פיסות חזה עוף יחד עם הכרישה והתרד.
  • מיסו עם בקר מוסיפים למרק 150 גרם פיסות שייטל או סינטה בקר יחד עם הכרישה והתרד.
  • מיסו עם סלמון מוסיפים למרק 150 גרם פיסות סלמון יחד עם הכרישה.