מתכון

מרק מיסו פטריות ועוף

מרק צלול ועדין בהשראת המטבח היפני

14,651 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מרק מיסו פטריות ועוף של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מרק מיסו פטריות ועוף של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

חשוב להקפיד על מיסו איכותי וציר צלול ומושקע – שני המרכיבים האלה יקבעו את טיבו של המרק. שלב התוספות הוא אזור המשחק החופשי (והוא גם הכי כיפי בעיני). במטבח היפני משתמשים בפטריות אנוקי הדקיקות, שכמעט אי אפשר למצוא בארץ. החלפתי אותן בשינוקי, אבל אפשר להשתמש בכל פטרייה טרייה אחרת. במקור היפני מבשלים את פרוסות העוף. אני משחתי אותן בתערובת קייג’ן חריפה (לא יפני בכלל, אבל מאוד טעים) וצליתי בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתוספות

להגשה

אופן ההכנה

משרים פטריות מיובשות

1

מניחים פטריות מיובשות בקערה קטנה ויוצקים עליהן כוס מים רותחים. משרים 20 דקות. סוחטים את הפטריות, מסננים את מי ההשריה מהמשקעים ושומרים את הפטריות ואת המים להמשך.

מכינים את המרק

2

מחממים סיר עם שמן שומשום ומטגנים בצל 5-4 דקות עד שהוא מזהיב היטב.

3

מוסיפים ג’ינג’ר, מיסו, ציר ואת הפטריות עם מי ההשריה ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי עד למיצוי טעמי הג’ינג’ר והמיסו בציר. טועמים וממליחים במידת הצורך.

בינתיים צולים חזה עוף

4

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מתבלים נתחי חזה עוף בתערובת קייג’ן ושמן זית ומעסים היטב.

6

אופים 20 דקות עד שחזה העוף מוכן. חורצים בעזרת סכין ומוודאים שהבשר לבן לגמרי. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.

מכינים את הצנונית

7

משרים פרוסות צנונית בקערה קטנה עם חומץ 5 דקות לפחות.

להגשה

8

מוסיפים למרק החם קרעי קייל, אצות ופטריות שינוקי ומבשלים 5 דקות.

9

מניחים בכל צלחת הגשה 2 עלי בק צ’וי, 3 פרוסות חזה עוף, כפית צנונית כבושה וכמה פטריות שינוקי שלמות. יוצקים מעל מרק חם ומגישים מייד.

10

אפשר לשמור את המרק המוכן עד יומיים במקרר ולבצע את השלב האחרון של הבישול וההרכבה בסמוך לארוחה.