מתכון

מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד

מרק ירקרק בהשראת המטבח ההודי, יש בו חמיצות מעודנת, אבל כדאי להעצים אותה עם אקסטרה לימון סחוט טרי בהגשה

43,478 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה עדשים ומים בסיר גדול. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 30 דקות או עד שהעדשים מתנפחות, צבען דוהה והן מתרככות. מכבים את האש.

2

מחממים במחבת שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, דלעת, תרד, ג’ינג’ר, משחת קארי, מלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתרד קמל.

3

מעבירים את תערובת הדלעת והתרד לסיר עם העדשים ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה או עד שהעדשים והירקות רכים.

4

טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה לפני שמסירים מהכיריים.

5

מגישים עם חצאי לימונים.