החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (רצוי סיר ברזל יצוק), מוסיפים בצל ומטגנים כ-15 דקות מעל להבה בינונית נמוכה עד שהבצל שחום. מידי פעם מערבבים.
2
מוסיפים שום, מערבבים ומוסיפים ארטישוק ירושלמי, מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים פטריות. מטגנים את הפטריות כ-4 דקות עד שהן משחימות ומקבלות סימני חריכה עדינים ומוסיפים את הערמונים.
3
מוסיפים ציר ומשלימים עם מים עד לכיסוי של כל תכולת הסיר ועוד כ-1 ס"מ מעליו. אם לא משתמשים בציר פשוט מוסיפים מים עד כיסוי.
4
מוסיפים פטרוזיליה ושמיר, מגביהים להבה ומביאים את המרק לסף רתיחה (בעבוע עדין) מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות, מידי פעם מערבבים.
5
מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל אגוז מוסקת וג'ינג'ר ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
6
מצננים מעט את המרק וטוחנים (לא חובה) במוט ריסוק ידני.
להגשה
7
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות ומטגנים 4 דקות עד שצבען מתכהה. שוברים את הערמונים גס.
8
מחממים את המרק, מוסיפים פטריות מטוגנות, שברי ערמונים ופטרוזיליה.