מתכון

מרק פטריות וערמונים

מרק קרמי מפטריות, ערמונים ועשבים עם טעמים מורכבים ומתיקות עדינה. אלגנטי ומרשים ובמינימום עבודה

80,256 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מרק פטריות וערמונים של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
מרק פטריות וערמונים של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (רצוי סיר ברזל יצוק), מוסיפים בצל ומטגנים כ-15 דקות מעל להבה בינונית נמוכה עד שהבצל שחום. מידי פעם מערבבים.

2

מוסיפים שום, מערבבים ומוסיפים ארטישוק ירושלמי, מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים פטריות. מטגנים את הפטריות כ-4 דקות עד שהן משחימות ומקבלות סימני חריכה עדינים ומוסיפים את הערמונים.

3

מוסיפים ציר ומשלימים עם מים עד לכיסוי של כל תכולת הסיר ועוד כ-1 ס"מ מעליו. אם לא משתמשים בציר פשוט מוסיפים מים עד כיסוי.

4

מוסיפים פטרוזיליה ושמיר, מגביהים להבה ומביאים את המרק לסף רתיחה (בעבוע עדין) מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות, מידי פעם מערבבים.

5

מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל אגוז מוסקת וג'ינג'ר ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.

6

מצננים מעט את המרק וטוחנים (לא חובה) במוט ריסוק ידני.

להגשה

7

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות ומטגנים 4 דקות עד שצבען מתכהה. שוברים את הערמונים גס.

8

מחממים את המרק, מוסיפים פטריות מטוגנות, שברי ערמונים ופטרוזיליה.

מרק פטריות וערמונים של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח