מתכון

מרק קריבי כתום

שילוב של ירקות כתומים עם ציר בשר, ג’ינג’ר, תימין ועגבנייה, שטוחנים יחד ומגישים עם קלחי תירס טרי וחלב קוקוס

13,388 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק קריבי כתום של טל פיחוביץ. צילום: דן פרץ
מרק קריבי כתום של טל פיחוביץ. צילום: דן פרץ

במקור מכינים אותו עם נתחי חזיר, אבל אני מכינה עם בקר. אפשר להשתמש בכל נתח עם עצמות כמו שפונדרה, צלעות או אוסובוקו. משתמשים בירקות שיש במקרר — גזר, בטטה או דלעת, ואפשר גם בשלושתם. העיקר שיהיה כתום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את קוביות הבשר ומניחים בסיר. יוצקים מים עד לכיסוי ועוד 3 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה במשך שעתיים עד שהבשר מתרכך. מקפידים שהבשר יהיה מכוסה במים לכל אורך הבישול. מדי פעם מקפים את הנוזלים העכורים. מוציאים את הבשר ושומרים בצד.

2

מוסיפים למי הבישול ירקות כתומים, עגבנייה, בצל וחצי מכמות התימין ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך.

3

טוחנים את הירקות עם הנוזלים, שיני שום, ג’ינגר ועם המחצית השנייה של עלי התימין בעזרת מוט ריסוק ידני. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים (המרקם צריך להיות נוזלי יחסית למרקים כתומים אחרים).

4

מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את נתחי הבשר וקלחי תירס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים שעה ללא כיסוי.

5

מוסיפים חלב קוקוס, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים.