"את המראה היפהפה והמיוחד בהגשה השאלתי ממסעדה שבה עבדתי באיטליה".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם לבן
לקרם אדום
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקרם הלבן:
1
מחממים שמן בסיר ומטגנים שומר 8־10 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום ושעועית לבנה, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מקפים את הקצף, מנמיכים להבה, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כשעה או עד שהשעועית מתרככת.
מכינים את הקרם האדום
2
מחממים שמן בסיר נפרד ומטגנים בצל וסלרי 5־6 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים שעועית אדומה, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מקפים את הקצף, מנמיכים להבה, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כשעה, עד שהשעועית מתרככת.
3
טוחנים במעבד מזון כל שעועית בנפרד לקרם חלק.
מרכיבים את המנה
4
יוצקים בצלחת הגשה מצקת־שתיים של הקרם הלבן. יוצקים במרכזו מצקת של הקרם האדום ויוצרים בעזרת קיסם עץ מראה של שמש. מזלפים שמן זית, מפזרים פלפל שחור, מקשטים בעלי שומר ומגישים.