מתכון

מרק תרד הודי

מרק תרד, בדיוק כמו שאוכלים בהודו. ניתן לבחור האם להשאירו טבעוני או לפזר עליו גבינת פאניר מגוררת

24,145 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק תרד טרי של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק תרד טרי של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומטגנים.

2

מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מעט מזהיב.

3

מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

4

מוסיפים את קמח העדשים ומערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושי קמח.

5

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

6

מוסיפים את התרד ומלח לפי הטעם. מניחים לתרד להתבשל על אש בינונית-נמוכה.

7

כאשר המרק מגיע לרתיחה מורידים מהאש ומניחים למרק להצטנן.

8

מוציאים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים הכל לעיסה חלקה. טועמים ומשפרים תיבול.

הצעת הגשה

9

למרק חלבי ניתן לקשט בגבינת פאניר מגוררת או בפלפל גרוס.