מתכון

סטייק כרוב ופירה שעועית

כרוב הוא חומר גלם מופלא - אפשר להכין ממנו המון מנות והוא מגיב מצוין לכל טכניקות ההתקנה

28,301 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
סטייק כרוב ופירה שעועית של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
סטייק כרוב ופירה שעועית של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

כאן הוא מבלה בתנור והופך לעז טעמים ולעסיסי במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות, באמצע הדרך מסננים ומחליפים את המים. בתום ההשריה שוב שוטפים את השעועית ומסננים.

2

מעבירים את השעועית לסיר גבוה, מוסיפים שורשים, שום, עלי מרווה ומים לכיסוי ועוד 5 ס"מ מים מעל, ומבשלים מעל להבה בינונית כ־40 דקות או עד שהשעועית מתרככת. מסננים, נפטרים מהמרווה ומצננים את השורשים והשעועית לטמפרטורת החדר.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים 3 כפות שמן זית, ממרח חרדל, עלי זעתר, כפית פלפל שחור גרוס וכפית מלח. מורחים את המשחה על פרוסות או רבעי הכרוב מכל הצדדים. עוטפים בנייר אפייה, מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור ל־ 1/2 שעה. פותחים את נייר האפייה וצולים עוד כ־10 דקות להזהבה.

4

מעבירים את השעועית והשורשים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח.

5

מניחים בכל צלחת מחית שעועית ושורשים ומעליה נתח כרוב צלוי.