מתכון

סיגרים מעלי כרוב עם שקדים ואגוזים

אפשר כמובן למלא אותו באורז, בבורגול ואפילו בבשר טחון, אבל המלית המתוקה נותנת לכרוב טוויסט ועובדת מצוין

16,465 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סיגרים מעלי כרוב עם שקדים ואגוזים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
סיגרים מעלי כרוב עם שקדים ואגוזים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים כף משמן הזית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים שקדים ומטגנים קלות.

לחליטת העלים

2

מקלפים בעדינות עלה אחר עלה וחולטים 2־3 שניות במים רותחים ומעבירים למי קרח. בשיטה השנייה חולטים כרוב שלם – מרתיחים מים בסיר, מורידים לכרוב את העוקץ בעזרת סכין חדה, מכניסים את הכרוב בשלמותו לסיר, מכסים, מבשלים כ־8 דקות ומעבירים את הכרוב לקערת מי קרח. מקלפים את העלים זה אחר זה.

3

חותכים כל עלה כרוב לשניים ומסירים את העורק העבה (כדי שלא יפריע לגלגול).

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים מעט מלית בצל ושקדים בקצה כל עלה ומגלגלים לסיגר דק וארוך. מניחים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5

מערבבים בקערית שמן זית, סמנה ודבש, מושחים את הסיגרים בתערובת, מפזרים מלח, פלפל, זעתר ושקדים קצוצים ואופים כ־15 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.