מתכון

סיר קציצות בקר ותאנים ממולאות

מנה במרקם הכי מנחם שיש שנוצרת הודות להתקרמלות של התאנים בשילוב הקציצות הנימוחות והבורגול

15,755 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
סיר קציצות בקר ותאנים ממולאות של אייל אסולין. צילום: שני בריל
סיר קציצות בקר ותאנים ממולאות של אייל אסולין. צילום: שני בריל

"אני חולה על תבשילים ביתיים בסירי ענק, כשכל הארוחה מתבשלת בסיר אחד", אומר אייל. בבישול ארוך התאנים מתקרמלות בלי תוספת סוכר, ועם הקציצות הנימוחות והבורגול נוצרת מנה במרקם הכי מנחם שיש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לתאנים ומלית

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים תערובת קציצות

1

מניחים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן לטיגון, ולשים במשך כמה דקות. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

2

מחממים שמן בסיר שטוח.

3

מעצבים קציצות פחוסות ומטגנים על להבה גבוהה דקה מכל צד עד סגירה. נזהרים מטיגון יתר. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ושומרים בצד.

מכינים את התאנים והמלית

4

חותכים כל תאנה לא עד הסוף בצורת איקס.

5

מערבבים בקערה בורגול עם עשבי תיבול ויתר מרכיבי המלית. ממלאים כל תאנה בכף מלית ומהדקים. שומרים בצד.

מכינים את הרוטב

6

מחממים שמן זית או שומן אווז בסיר שטוח ורחב. מוסיפים שום ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב עד הזהבה. מוסיפים ציר, רוטב סויה, חומץ בלסמי, יין ורכז רימונים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ־5 דקות על להבה בינונית לאיחוד.

מרכיבים את המנה

7

מסדרים את הקציצות והתאנים הממולאות לסירוגין בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים שעה וחצי־שעתיים. מוודאים שיש כל הזמן בסיר כמות נוזלים מינימלית שלא עוברת את קו הקציצות.

8

מפזרים בצל ירוק ומגישים.