אם רוצים קצת פחות מתוק, גם תפוחים טריים באים בחשבון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לוויניגרט תפוזים ודבש
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את התפוחים והירוקים
2
מערבבים פלחי תפוחים עם חמאה מומסת ודבש ומסדרים בתבנית אפייה.
3
צולים 20 דקות עד שמזהיבים יפה ומצננים.
4
חולטים שעועית ירוקה, לוביה ופרוסות זוקיני במי מלח רותחים דקה-שתיים. מעבירים מייד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים ומצננים.
מכינים ויניגרט
5
מערבלים את כל המרכיבים למעט השמן בבלנדר או במעבד מזון. מזלפים שמן לאט מבעד לפתח היציקה ומערבלים עד לקבלת אמולסיה. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.
להגשה
6
מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה, מוסיפים 2/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים. מוסיפים עוד אם יש צורך.