מתכון

סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש

סלט ירוק סטנדרטי ששודרג בסמליות חגיגית, עם לוביה ותפוזים צלויים בדבש

61,624 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אם רוצים קצת פחות מתוק, גם תפוחים טריים באים בחשבון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לוויניגרט תפוזים ודבש

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את התפוחים והירוקים

2

מערבבים פלחי תפוחים עם חמאה מומסת ודבש ומסדרים בתבנית אפייה.

3

צולים 20 דקות עד שמזהיבים יפה ומצננים.

4

חולטים שעועית ירוקה, לוביה ופרוסות זוקיני במי מלח רותחים דקה-שתיים. מעבירים מייד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים ומצננים.

מכינים ויניגרט

5

מערבלים את כל המרכיבים למעט השמן בבלנדר או במעבד מזון. מזלפים שמן לאט מבעד לפתח היציקה ומערבלים עד לקבלת אמולסיה. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.

להגשה

6

מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה, מוסיפים 2/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים. מוסיפים עוד אם יש צורך.