מתכון

סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול

מנה צמחונית שהיא ארוחה שלמה, צבעונית ומזינה

43,624 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה
סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה

לסלט טבעוני – אפשר להחליף את היוגורט בטחינה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל, גזר, סלרי ושום 6-5 דקות עד השחמה.

2

מוסיפים עדשים, עלה דפנה וכמון, יוצקים מים עד 3 ס”מ מעל גובה העדשים ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

3

מסננים את העדשים ונפטרים מהירקות. מצננים את העדשים לטמפ’ החדר ומעבירים לקערה.

4

מערבבים את העדשים עם לימון כבוש, שקדים קלויים, פלפל חריף, עשבי תיבול ועגבנייה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.

5

מגישים בטמפ’ החדר לצד יוגורט עיזים. היוגורט צריך ללוות את הסלט — לא להטביע אותם.