באירוע הראשון שלי בקייטרינג “פוד ארט” הוצבתי בעמדת הגריל, ובידיים רועדות הכנתי למר ריצ’רד גיר ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו לצד סלט קולסלאו אסיאתי. מיותר לציין שעד אותו יום בקושי ידעתי מה זה קולסלאו, ודאי לא בגרסתו האסיאתית. ריצ’רד גיר אהב את המנה ויותר חשוב: השף שלי ירון קסטנבוים אהב אותה גם. אני ממליץ להכין כמות כפולה של רוטב — הוא נשמר יפה במקרר ועובד נהדר כשהוא חם על ירקות ירוקים (כמו ברוקולי) ואחרי צינון גם עם סלט חסה פשוט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
לסלט
1
חותכים פפאיה, כרוב, גזרים ושאלוט לרצועות דקיקות ככל האפשר (ז’וליינים). מעבירים לקערה ומוסיפים נענע, אפונה סינית ושומשום.
לרוטב
2
שמים סוכר במחבת על להבה בינונית וממיסים לקרמל זהוב (כ-5 דקות). מוסיפים רוטב דגים, חומץ וסויה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות להסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
3
מערבבים את הרוטב היטב, מוסיפים שמן שומשום ומערבבים שוב.
4
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
גיוונים: אם לא הצלחתם להשיג פפאיה ירוקה, השתמשו בקולרבי, שייתן טקסטורה דומה (אם כי טעם שונה), או פשוט השמיטו אותה והגדילו את כמויות הכרוב והגזר.