מתכון

סלט קיסר עם עוף על האש

סלט שהוא ארוחה שלמה: חסה חרוכה בגריל שמקבלת מתיקות וטעם מעושן נפלא, יחד עם עוף צלוי

4,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
הקבינה. "קיסר" חרוך עם עוף על האש של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
הקבינה. "קיסר" חרוך עם עוף על האש של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

הכנות מקדימות בבית: משרים את העוף במשך לילה במקרר בתמיסת מלח (היא תרכך אותו, תשפר את המרקם שלו ותדאג שיישאר עסיסי); מכינים את רוטב הקיסר ושומרים בקירור עד השימוש.

אם מכינים את ה"קיסר" בבית:

  • צולים את החסה במחבת עם מעט שמן זית עד חריכה קלה. אפשר לחזק את החריכה באמצעות ברנר.
  • צולים את העוף בתנור ב־220 מעלות במצב טורבו במשך 20 דקות, מנמיכים את החום ל־180 מעלות, משנים למצב גריל עליון ותחתון וצולים 20 דקות נוספות, עד שהכרעיים מוכנות (בודקים שהבשר ליד העצם עשוי ומוכן לאכילה).

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב קיסר

לתמיסת מלח

לעוף

לסלט

אופן ההכנה

מכינים מראש רוטב קיסר

1

טוחנים במעבד מזון או בלנדר את כל המרכיבים, למעט שני סוגי שמן, לתערובת חלקה. מזלפים בהדרגה, תוך כדי פעולת הבלנדר, את שני סוגי השמן וממשיכים לטחון לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי, מדללים אותו במעט מים. שומרים במקרר.

מכינים מראש את תמיסת המלח

2

מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בסיר ומבשלים להמסת המלח. מעבירים את התמיסה לקופסה גדולה ומקררים במקרר.

3

לילה לפני, מניחים חצאי עוף בקופסה עם התמיסה, כך שיהיו מכוסים מכל הצדדים, ומעבירים למקרר ללילה.

מכינים את העוף

4

מוציאים את העוף מהתמיסה ומייבשים היטב. מתבלים בשמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס.

5

מרפדים את חצאי העוף משני הצדדים ברוזמרין ומרווה, סוגרים ברשתות כפולות וצולים על גריל פחמים בחום בינוני שעה־שעה וחצי, תוך כדי היפוך כל 10־15 דקות, להשחמה יפה.

מכינים את החסות

6

חותכים שני ראשי חסה לאורך לרבעים בלי שיתפרקו, וחוצים לאורך את שני ראשי החסה הנותרים.

7

מתבלים את חצאי החסות במעט שמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים על גריל חם, עם החתך כלפי מטה, 3־5 דקות עד שהם נחרכים.

מרכיבים את הסלט

8

מסדרים את רבעי החסות בצלחת הגשה. מסדרים בין הרבעים את חצאי החסות הצלויים ומזלפים חצי כוס מרוטב הקיסר (שומרים את השאריות במקרר עד 3 ימים). מגישים את הסלט לצד חצי עוף צלוי (שומרים את החצי השני בכלי אטום במקרר עד 2־3 ימים), או לחלופין מפרקים את העוף מהעצמות, פורסים לפרוסות ומפזרים על הסלט. מפזרים פרמזן או שמרי בירה ומגישים.