מתכון

ספליט של קיץ

מגישים עם פירות טריים, קצפת, גלידה שאוהבים ומתפרעים קצת

16,811 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
ספליט פירות קיץ של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן
ספליט פירות קיץ של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן

בוחרים איזה פירות קיץ שרוצים ומניחים להם להתקרמל. ניתן לצלות את הפירות על הגז ואם יש לכם טאבון, עדיף. החום הלוהט שלו יעשה להם טוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים פירות בקערה עם שמן זית, קליפת לימון וסוכר, מערבבים ומשהים ל-10 דקות.

2

מחממים מחבת רחבה, מעבירים אליה את הפירות (עם שמן הזית והסוכר) ומבשלים כ־6 דקות מעל להבה בינונית עד שהם משחימים, מתקרמלים ומתרככים קלות. מדי פעם מנענעים את המחבת והופכים את הפירות.

3

מניחים את הפירות הצלויים בקערה יפה, מוסיפים גלידה וקצפת ומקשטים בפירות טריים.