מתכון

סקונס משמש מיובש או שוקולד

לחמניות אנגליות עדינות במתיקות מתונה שאפשר לשלב בהן תוספות מתוקות או חמצמצות

12,070 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

אפשר לשלב בתוכן פירות יבשים, פירות יער טריים, שוקולד או אגוזים. הבצק פשוט להכנה וקל לעבודה. חשוב לשים לב לא לאפות את הסקונס יתר על המידה אלא רק עד שהן מזהיבות, אחרת הן מתייבשות ומתפוררות. הכי כיף לאכול מיד, אבל הן יישמרו בקופסה אטומה עד יומיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח ומשמש או שוקולד בקערה גדולה ומערבבים היטב.

2

מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים בכף עד שכל הקמח נספג בשמנת ומתקבל בצק אחיד, מעט דביק ולא חלק. אם הבצק יבש מוסיפים עוד 2 כפות שמנת מתוקה או מים ולשים לאיחוד בידיים (אין צורך בלישה ארוכה, הבצק לא צריך להיות חלק).

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 2.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורצן ומניחים בתבנית במרווחים של כ־5 ס"מ זה מזה. אופים 15 דקות עד שהסקונס מזהיבים. מגישים עם חמאה וריבה