מתכון

עוגת זברה סמיפרדו קפה ועוגיות לוטוס

חלק מהקסם של הקפה הוא מרירות, ולכן הפחתתי סוכר. עוגיות הלוטוס, בנות לוויה קבועות לקפה, מספקות עוד מתיקות

4,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוגת זברה סמיפרדו לוטוס. צילום: חגית גורן | סגנון: טליה אסיף
עוגת זברה סמיפרדו לוטוס. צילום: חגית גורן | סגנון: טליה אסיף
  • 1 תבנית אינגליש קייק
  • 30 דקות + 12 שעות במקפיא
  • קל
  • כשר
  • גלידה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים 4 חלבונים במיקסר 5-3 דקות לקצף יציב אך לא נוקשה מדי.

2

בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה כ-3 דקות לקצפת יציבה.

3

בקערה שלישית מקציפים 4 חלמונים עם סוכר 4-3 דקות לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים אספרסו וליקר (לא חובה) ומערבבים.

4

מוסיפים לתערובת החלמונים את קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים גם את הקצפת בתנועות קיפול עדינות.

5

מרפדים תבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד, יוצקים לתוכה את התערובת ומשטחים. משקעים עוגיות לוטוס בתוך הסמיפרדו ב-4 טורים מקבילים לאורך התבנית. בכל טור צריכות להיות 4 עוגיות (בסך הכל 12), מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-12 שעות.